Sfeervol wonen midden in Amsterdam

In De Nieuwe Sint Jacob huurt u een modern en luxe appartement, op een plek met een rijke geschiedenis. Voorheen stond op deze plek namelijk het Rooms Katholieke oude Mannen- en Vrouwenhuis genaamd Sint Jacob. De monumentale kapel, die het stralend middelpunt vormt in het huidige ontwerp van de Nieuwe Sint Jacob, dateert van 1866 en is geheel gerenoveerd. Op de begane grond van de kapel is een gezamenlijke ontmoetingsruimte ingericht, de bovenverdieping geeft de ruimte aan 36 appartementen als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Rondom de kapel zijn 325 nieuwe woningen gebouwd, die in het voorjaar van 2022 zijn opgeleverd. In de nieuwe architectuur is een poort aangebracht, zodat de monumentale kapel zichtbaar is vanaf de straat. In De Nieuwe Sint Jacob zijn zowel appartementen als maisonnettes aanwezig. Alle appartementen zijn drempelloos opgezet.
De locatie van De Nieuwe Sint Jacob is midden in Amsterdam, tegenover het prachtige ARTIS. In de Plantagebuurt woont u in een sfeervolle en groene wijk, met alles wat Amsterdam te bieden heeft binnen handbereik.

Community

Net wat meer oog voor elkaar, een helpende hand bieden of ontvangen. Met de aanwezigheid van een community manager in De Nieuwe Sint Jacob is een sterke gemeenschap gestimuleerd. Een community manager organiseert en ondersteunt bij leuke activiteiten in en rondom het complex en geeft interessante tips voor uitjes in de buurt. Zo is er de ruimte en gelegenheid om in contact te komen met uw buurtgenoten. Altijd laagdrempelig en alleen als het ú uitkomt!
Voor een snelle vraag aan de buren kunt u ook terecht in de app van het online huurdersportaal. Hier vindt u ook een overzicht van geplande activiteiten en belangrijke informatie over uw woning en het complex.
Een community manager fungeert daarnaast als “oren en ogen” van het gebouw. Als eerste aanspreekpunt voor alle bewoners weet ze wat er speelt en kan daardoor bijdragen aan een woonomgeving waarin u zich thuisvoelt.

Voorzieningen

Huismeester & community manager

Huismeester & community manager

Ontmoetingsruimte

Binnentuin

Parkeergarage

Ontmoeting

Een gezellig samenzijn in uw vertrouwde woonomgeving. Samen met de kleinkinderen op avontuur in de binnentuin, en daarna samen een glaasje ranja drinken. Of met de buurvrouw even spontaan een kaartje leggen. In de sfeervolle monumentale kapel is een gezamenlijke ontmoetingsruimte, waardoor u eenvoudig samen iets leuks kunt ondernemen. Heeft u een leuk idee voor een georganiseerde activiteit met uw buurtgenoten? De community manager staat voor u klaar om uw idee tot uitvoering te brengen.
De binnentuin is met beplanting en zitjes een aangename plek om buiten te vertoeven. Even lekker de krant lezen, genieten van de eerste zonnestralen in de lente of een klein wandelingetje maken. En dat allemaal in het comfort van uw vertrouwde woonomgeving.

Diensten & Services

Zorgeloos wonen met diensten en services via onze partners. De Nieuwe Sint Jacob is helemaal gericht op duurzaam wooncomfort. Ondersteunende diensten en services geven hier mede invulling aan. Zo draagt de aanwezigheid van een huismeester bij De Nieuwe Sint Jacob bij aan een prettige woonomgeving. Hij houdt toezicht op een goed functionerend en schoon gebouw en u kunt bij hem terecht voor het melden van storingen. Ook kan de huismeester u helpen met kleine technische klusjes achter de voordeur die binnen een paar minuten op te lossen zijn. Als huurder krijgt u daarnaast toegang tot het online huurdersportaal. Hierin regelt u eenvoudig huurderszaken wanneer het ú uitkomt en vindt u belangrijke informatie over uw woning terug. Tot slot is er een community manager op locatie, zij organiseert en stimuleert leuke activiteiten en fungeert als persoonlijk aanspreekpunt voor vragen en ideeën.
Daarnaast kunt u tegen betaling, in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, aanvullende (zorg)diensten via onze partners aanvragen. Amstelring is al van oudsher actief op de plek waar de De Nieuwe Sint Jacob staat. En dat blijft ook nu zo. Bij de door Amstelring geboden zorg kunt u onder meer denken aan thuiszorg of een aansluiting op een alarmeringssysteem. Ook de Amstelring Ledenservice biedt een fijn servicepakket, met diensten die uw leven net wat makkelijker maken zoals een kapper aan huis.

Impressie gebouw en modelwoning

De afbeeldingen hieronder geven een indruk van het gebouw, de ontmoetingsruimte en een modelwoning in De Nieuwe Sint Jacob. Er zijn diverse woningtypes in De Nieuwe Sint Jacob. Wilt u het actuele aanbod bekijken? Dat kan via de website van MVGM vastgoed. Daar vindt u alle details over de beschikbare appartementen, waaronder de huurprijs en een woningplattegrond.


 
De veelgestelde vragen zijn zorgvuldig gebundeld om u een snelle toegang te bieden tot de meest relevante antwoorden. Via onderstaande button vindt u de antwoorden op uw vragen.
 
Naar alle veelgestelde vragen