Smaakvol huren midden in Amsterdam

Waar comfort en gezelligheid elkaar ontmoeten. Huren in hartje Amsterdam? Dat kan in De Makroon. In de Nieuwe Passeerdersstraat, vlakbij het Leidseplein, staat appartementencomplex De Makroon, direct naast de Koekjesbrug. En niet alleen de namen in deze buurt zijn smaakvol, maar ook de stijl van de architectuur. De Makroon is een modern gebouw, ontworpen door Architekten Cie. Het heeft een robuuste en stedelijke uitstraling, en een verwelkomend interieurontwerp. Hier woont u veilig en beschut in een van de 134 zelfstandige vrije sector appartementen, variërend van circa 60 tot 150 m2 in maar liefst 42 typen. De appartementen zijn samengebracht in zeven woontorens met op elke verdieping vier tot vijf appartementen per toren. Iedere woontoren heeft zijn eigen entree via een lift en trappenhuis. Op de eerste verdieping is een afgesloten woonvorm van Amstelring voor mensen met dementie gevestigd. Onder het gebouw zit een parkeergarage.
Alle appartementen zijn drempelloos, duurzaam (energielabel A) en hebben een ruime badkamer voor optimaal wooncomfort. De centrale entree van De Makroon wordt gevormd door een royale monumentale hal, waar vanuit de tuin een prachtig licht schijnt. Aan de tuinzijde hebben alle woningen een balkon, aan de buitengevel zijn Franse balkonnetjes aangebracht. Zo geniet u elke dag van een luxe woonbeleving.

Community

Net wat meer oog voor elkaar, een helpende hand bieden of juist ontvangen. U kent vast en zeker het gezegde “Beter een goede buur dan een verre vriend”. De sterke community met een actieve huurdersvereniging in De Makroon is daar het bewijs van. “De Particuliere Huurders Vereniging (PHV) De Makroon is in de eerste plaats een huurdersvereniging zoals beschreven in de Overlegwet. Dus we behartigen (onbezoldigd) belangen van huurders, voeren onderhandelingen met verhuurder en eigenaar over bijvoorbeeld kwaliteit, veiligheid, (service)kosten, onderhoud en de huismeester” legt de voorzitter van de huurdersvereniging uit. Maar de huurdersvereniging is ook een onmisbare spil in de community van De Makroon. “We streven er in dit seniorencomplex naar, als ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Nee, we zijn géén zorginstelling. Een gezonde gemixte leeftijdssamenstelling maakt wederzijdse onderlinge burenhulp mogelijk. ‘Nabuurschap’ is gelukkig een vanzelfsprekendheid in dit appartementencomplex, elkaar groeten behoort tot de omgangsvormen.” voegt hij er aan toe.
De bewoners vinden elkaar in Club de Makaron. Hier worden activiteiten georganiseerd voor en door bewoners. De huurdersvereniging heeft hierin een actieve rol: “ We beheren ook een rijke bibliotheek met leestafel, verzorgen regelmatig bijeenkomsten in de gemeenschappelijke Clubruimte en soms in de tuin, organiseren lessen (o.a. gym, tekenen), bridge, lezingen en een eetgroep.” Ook is er ruimte voor hobby’s en gezonde beweging met de gymnastiekclub. En misschien organiseert u hier wel een interessante workshop of filmavond?
Er is een besloten “whatsapp-groep” voor huurders van De Makroon, voor laagdrempelig contact met de buren. Daarnaast zijn er diverse clubs met een eigen app-groep in De Makroon, zodat u eenvoudig kunt aansluiten bij een activiteit of zelf het initiatief kunt nemen. Heeft u zelf een leuk idee voor een club, bijvoorbeeld een creatief avontuur of een culinaire avond? Dan vindt u vast een medebewoner om daarmee van start te gaan. Geef het door aan de huurdersvereniging, zij helpen u graag verder. In elk trappenhuis/toren heeft de huurdersvereniging een contactpersoon.

Voorzieningen

Huismeester & community manager

Ontmoetingsruimte & binnentuin

Ledenservice van Amstelring

Huisartsenpraktijk De Makroon

Parkeergarage

Ontmoeting in Club de Makaron

Een gezellig samenzijn in uw vertrouwde woonomgeving. In Club de Makaron bent u als bewoner van harte welkom! Deze gezamenlijke ontmoetingsruimte is gelegen op de begane grond van het complex en is eigendom van de bewoners. Hier is het gezellig vertoeven, met een uitzicht op de Singelgracht. De huurdersvereniging organiseert diverse activiteiten in deze ruimte, maar u kunt hier ook terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie of om lekker samen te koken met uw buren.
Een andere plek die uitermate uitnodigend is voor ontmoetingen, is de gezamenlijke binnentuin. Geheel volgens Amsterdamse traditie heeft de Makroon namelijk een eigen binnenhof. Die hofjes hadden vroeger al een belangrijke functie: het bieden van beschutting en veiligheid. Dat is vertaald naar de grondgedachte voor De Makroon: veilig en beschut wonen.

Diensten & Services

Zelfstandig wonen met diensten en services . De Makroon is gericht op een zelfstandig duurzaam wooncomfort. Ondersteunende diensten en services geven hier mede invulling aan. In De Makroon is op gezette tijden een huismeester aanwezig. De huismeester houdt toezicht op het schoon, heel en veilig houden van het gebouw. Daarnaast kunt u kunt bij hem terecht voor kleine klusjes achter de voordeur die binnen een paar minuten te verhelpen zijn. Denk hierbij aan het vervangen van een lamp of de batterijen van de rookmelder. Ook helpt de huismeester u op weg wanneer u vragen heeft of gewoon even een praatje wilt maken. In het complex zijn een huisarts en een kapper gevestigd. Ook vind u Stichting Meer Bewegen voor Ouderen op de begane grond. Daarvoor hoeft u dus nauwelijks de deur uit.
In De Makroon woont u zelfstandig in uw eigen appartement. U kunt tegen betaling, in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, (zorg)diensten aanvragen bij elke zorgleverancier die actief in in Amsterdam Binnenstad.
Amstelring is onze partner bij De Makroon. Op de eerste verdieping van De Makroon leveren zij zorg aan bewoners met dementie in een besloten woonvorm. Als bewoner van een zelfstandig appartement boekt u via de ledenservice van Amstelring services die uw leven nét even makkelijker maken. Regel bijvoorbeeld direct personenalarmering voor een veilig gevoel in huis of onderweg. Of boek een pedicure aan huis, een gezellig dagje uit of hulp met de belastingen.

Impressie modelwoning

De afbeeldingen hieronder geven een indruk van een modelwoning in De Makroon. Er zijn maar liefst 42 verschillende woningtypes in De Makroon, de beschikbare appartementen kunnen dus afwijken van het gefotografeerde appartement. Wilt u het actuele aanbod bekijken? Dat kan via de website van MVGM vastgoed. Daar vindt u alle details over de beschikbare appartementen, waaronder de huurprijs en een woningplattegrond. Indien er geen appartementen beschikbaar zijn, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst door contact op te nemen met MVGM.


 
De veelgestelde vragen zijn zorgvuldig gebundeld om u een snelle toegang te bieden tot de meest relevante antwoorden. Via onderstaande button vindt u de antwoorden op uw vragen.
 
Naar alle veelgestelde vragen