Veelgestelde vragen over eef

Eef is een woonconcept met als doel het bieden van een comfortabele, levensloopbestendige woonomgeving waarin extra services en diensten binnen handbereik zijn. Het faciliteren van ontmoeting, het ontstaan van een sterke community, het omkijken naar elkaar en het bieden van aanvullende (zorg)diensten staan op de verschillende locaties centraal.

‘Wonen met eef’ is een initiatief van vermogensbeheerder Syntrus Achmea. En wordt vormgegeven in samenwerking met verschillende partijen op locatie, vanuit een gezamenlijke ambitie gericht op langere termijn. Syntrus Achmea vindt het belangrijk dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Daarom bieden wij woningen aan met aanvullende (zorg)diensten die dit mogelijk maken. Zo dragen we bij aan een samenleving waarin verschillende generaties duurzaam samen kunnen leven.

Lees meer over ons vermogensbeheer en ons ‘ESG’ beleid/ investeringen met financieel én maatschappelijk rendement op onze website. 

Per project wordt het concept eef anders ingevuld. Het streven is om services en diensten zoveel mogelijk op locatie aanwezig te laten zijn. Indien dat niet mogelijk is dan wordt er gezocht naar services en diensten in directe nabijheid van de woonlocatie. Services en diensten waaraan u kunt denken zijn o.a.: ontmoetingsruimte, community manager, aanwezigheid van een huisarts. Daarnaast is er vaak een huismeester op locatie voor ondersteuning bij reparaties of huurderszaken.

Op de woonlocaties van eef wordt veel aandacht besteed aan ontmoeting. Op iedere locatie zal een ontmoetingsruimte aanwezig zijn. Het is de ideale plek voor gezellige koffiemomenten of leuke activiteiten, georganiseerd voor maar vooral ook door bewoners. Denk aan lezingen, een zangkoor, een kookworkshop, samen bridgen of andere leuke activiteiten. De bewoners geven samen met de community manager invulling aan het programma. Een fijne plek dus om samen te komen of rustig een krantje te lezen.

Op de meeste woonlocaties van eef is op gezette tijden een community manager aanwezig. De community manager is hét aanspreekpunt voor al uw vragen over uw woning en woonomgeving, en zorgt voor de verbinding tussen de bewoners onderling. Het, samen met bewoners, organiseren van gezellige bijeenkomsten is ook één van haar taken. Heeft u behoefte aan een gezellig praatje of wilt u meer weten over het dienstenaanbod? Ook dan staat de community manager voor u klaar. De inzet van de community manager is onderdeel van het servicekostenpakket.

Op de meeste locaties van eef is er een samenwerking met een zorgpartner. Zo kunt u gebruikmaken van de diensten van een betrouwbare zorgaanbieder, denk hierbij aan onder andere: maaltijdvoorziening, personenalarmering en huishoudelijke hulp en ondersteuning. Welke zorg geboden wordt door de betrokken zorgpartner kan per woonlocatie verschillen en zal worden onderzocht in een kennismakingsgesprek tussen u als toekomstige bewoner en de zorgpartner.

De appartementen van eef zijn gericht op duurzaam woonplezier. Dit betekent onder andere dat de appartementen drempelloos zijn en een ruime badkamer hebben. Daardoor zijn de appartementen ook geschikt voor bewoners met een rollator. Daarnaast zijn de appartementen gebouwd met aandacht voor duurzaamheid (minstens energielabel A), en kunt u een moderne en comfortabele keuken en badkamer verwachten.

Op het moment dat er een woning vrijkomt, wordt op de website van beheerder MVGM Zorgvastgoed (MVGM) het huidige aanbod getoond. U kunt voor meer informatie ook bellen of mailen naar het secretariaat van MVGM Zorgvastgoed:

E-mail: Zorgvastgoed@mvgm.nl 

Telefoon: 088 432 47 80

De huurwoningen op de woonlocaties van eef vallen in de vrije sector huur en hebben meestal een huurprijs boven €1.000 per maand. Voor deze woningen kan geen huurtoeslag worden aangevraagd. 

De woningen hebben een eigen, specifieke huurprijs. Deze wordt bepaald aan de hand van verschillende kenmerken o.a. de oppervlakte. Op de website van MVGM kunt u zien welke woningen op dit moment vrij zijn en welke huurprijs daarbij hoort. 

Om te huren zijn er inkomenseisen en huurvoorwaarden opgesteld. Deze kunnen per project verschillen. Twijfelt u of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met de verhuurmakelaar, MVGM Zorgvastgoed.

E-mail: Zorgvastgoed@mvgm.nl 

Telefoon: 088 432 47 80

Het woonconcept eef is een initiatief van Syntrus Achmea. Het doel is het bieden van een comfortabele woonomgeving waarin extra services binnen handbereik zijn. Daarin staat altijd het bieden van (zorg)diensten op locatie, faciliteren van ontmoeting en creëren van een sterke community centraal.

Via het menu kunt u de eef projecten bekijken. Per project is zichtbaar of er momenteel woningen beschikbaar zijn voor de verhuur. U kunt dan direct online inschrijven, contact opnemen met de verhuurmakelaar of op de hoogte blijven door u aan te melden voor de nieuwsbrief.

Per project wordt het concept eef anders ingevuld. Op de meeste locaties is er een samenwerking met een zorgpartner aangegaan. Zo kunt u gebruik maken van de diensten van een betrouwbare zorgaanbieder. Daarnaast is er vaak een huismeester op locatie voor ondersteuning bij reparaties of huurderszaken. Soms is ook eef live op locatie, om te faciliteren en ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. 

Om te huren zijn er inkomenseisen en huurvoorwaarden opgesteld. Deze kunnen per project verschillen. Meer informatie over de huurvoorwaarden vindt u terug op de projectpagina’s op deze website. Twijfelt u of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met de verhuurmakelaar.