Veelgestelde vragen De Makroon

Diensten en voorzieningen

De huismeester Mathieu is elke maandag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig.De huismeester houdt toezicht op het schoon, heel en veilig houden van de algemene ruimtes in het gebouw. Ook kan hij u helpen, of op weg helpen, bij een technische klacht of kleine klusjes in de woning die snel opgelost kunnen worden. Denk hierbij aan de vervangen van een lamp of de batterijen van de rookmelder. Bent u uw sleutels kwijtgeraakt, heeft u vragen over de mogelijkheden van zorg bij Amstelring of wilt u gewoon een praatje maken? Ook daarvoor kunt u terecht bij de huismeester. De inzet van de huismeester is onderdeel van het servicekostenpakket.

Ja, op de begane grond van het complex is een gezamenlijke ontmoetingsruimte aanwezig. Deze ruimte heet Club de Makaron. Het is de ideale plek voor gezellige koffiemomenten of leuke (georganiseerde) activiteiten. Denk aan lezingen, een zangkoor, een kookworkshop of samen een spelletje doen. De bewoners geven samen met elkaar invulling aan het programma.

De binnentuin van de Makroon heeft een aantal plantvakken, verschillende bankjes en een grote ronde picknick tafel waar bewoners gezellig aan kunnen zitten. Ook is er een stukje tuin aan de kant van de kade waar ook 2 bankjes staan en daar kijkt men uit op de gracht. Aan het einde van de dag schijnt hier heerlijk de zon. Bijzonder is dat de tuin ook het dak van de parkeergarage. Ook is er een tuinclub die wordt aangestuurd door de Huurdersvereniging die zo nu en dan werkzaamheden verrichten in de tuin. Leuk weetje, in de zomer wordt de tuin voorzien van water uit de gracht!

Een levensloopbestendige woning betekent dat de woning gelijkvloers en drempelvrij is, en dat ook de badkamer rolstoel-toegankelijk is.

Hiermee is de woning in de basis toegankelijk voor mensen met verminderde mobiliteit.

Wonen en zorg

Ja, de woningen zijn drempelvrij. Ze zijn dus zoveel mogelijk ingericht op rollator- en rolstoelvriendelijk gebruik.

U kunt (thuis)zorg ontvangen in uw appartement. De zorg kunt u aanvragen bij een zorgaanbieder, wanneer u daar een indicatie voor heeft.  

Amstelring biedt via de ledenservice verschillende diensten en voorzieningen aan, met als doel uw leven nét dat beetje makkelijker maken. Van de professionele pedicure aan huis tot een gezellig dagje uit, en van hulp met de belastingen tot een kundige klusjesman. Mocht u daar meer over willen weten, kijk op de website van de ledenservice. Andere mogelijkheden omvatten onder meer maaltijdvoorziening, personenalarmering, en huishoudelijke hulp.

Amstelring is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie. Dit gebeurt zo veel mogelijk bij mensen thuis en ook op de 22 Amstelring locaties. Amstelring is actief in Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Haarlemmermeer en omgeving. Op de website van Amstelring vindt u meer informatie. Binnen de Makroon heeft Amstelring ook een woonhuis voor 52 dementerende ouderen.

Uw woning en het complex

Een aantal parkeerplaatsen bij de ingang van de parkeergarage, parkeervak 1 tot en met 20,  zijn beschikbaar voor elektrische auto’s. Voor het gebruik van de voorzieningen (laadpalen) sluit u een abonnement af met EV Smart. De kosten voor het abonnement bedragen EUR 29,95 per maand. Daarnaast betaalt u een eenmalige bijdrage van EUR 295,- voor het aanleggen van de laadpaal. Het verbruik wordt afgerekend door EV Smart voor het tarief wat in de overeenkomst staat. Momenteel is er een wachtlijst, bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met afdeling verhuur van MVGM Zorgvastgoed.

Er zijn 179 parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage van de Makroon. Ook is er voldoende ruimte voor het stallen en opladen van fietsen en scootmobiels. Indien u gebruik wilt maken van een parkeerplaatsen, dan kunt u deze huren. Hiervoor kunt u contact opnemen met MVGM Zorgvastgoed.

Een appartement huren

Op het moment dat er een woning vrijkomt, wordt op de website van beheerder MVGM Zorgvastgoed (MVGM) het huidige aanbod getoond.

Of u kunt bellen of mailen naar de afdeling verhuur van MVGM Zorgvastgoed. 

e-mail: verhuur.zorgvastgoed@mvgm.nl 

Tel: 088 432 47 80

Bij De Makroon worden alle woningen verhuurd in de vrije sector, met een huurprijs boven de €1.000,- per maand. De woningen hebben een eigen, specifieke huurprijs. Deze wordt bepaald aan de hand van verschillende kenmerken zoals bijvoorbeeld de oppervlakte en de ligging van het appartement. Op de website van MVGM kunt u zien welke woningen op dit moment vrij zijn en welke huurprijs daarbij hoort.

De woningen in de Makroon zijn beschikbaar voor mensen met de leeftijd van 55 jaar en ouder. Indien er geen woningen beschikbaar zijn kunt u zich opgeven voor de wachtlijst. Zodra er een woning beschikbaar is wordt er met de eerstvolgende kandidaat op de wachtlijst contact opgenomen. Er worden geen voorrangscriteria toegepast.

Om in aanmerking te komen voor een woning in de Makroon dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. Neem contact op met MVGM Zorgvastgoed via telefoonnummer 088 432 47 81 of via verhuur.mvgm@zorgvastgoed.nl voor meer informatie hierover.