Veelgestelde vragen De Nieuwe Sint Jacob

Diensten en voorzieningen

Huismeester Gehrard en community manager Clementine staan voor u klaar. Hun contactgegevens, zoals het telefoonnummer en e-mailadres, vindt u terug via het huurdersportaal

In De Nieuwe Sint Jacob is op gezette tijden een community manager aanwezig. Zij is beschikbaar voor alle ideeën en vragen en tevens uw eerste aanspreekpunt. Zij helpt u op weg wanneer u bijvoorbeeld meer wilt weten over het dienstenaanbod in de bewonersapp, of de gezellige activiteiten in de binnentuin en in de toekomst in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Het kan ook zijn dat u uw sleutels bent kwijtgeraakt of het gewoon even fijn vindt om een praatje te maken. Ook daarvoor kunt u bij de community manager terecht. De inzet van de community manager is onderdeel van het servicekostenpakket.

In De Nieuwe Sint Jacob is op gezette tijden een huismeester aanwezig. De huismeester houdt toezicht op het schoon en veilig houden van het gebouw. Ook kan hij u helpen, of op weg helpen, bij een technische klacht. De inzet van de huismeester is onderdeel van het servicekostenpakket.

Ja, op de begane grond van het monument komt een ontmoetingsruimte. Als toekomstige bewoner van De Nieuwe Sint Jacob kunt u hier straks gebruik van maken. Deze ontmoetingsruimte is multi-inzetbaar en voorzien van een keuken. Het is de ideale plek voor gezellige koffiemomenten of leuke (georganiseerde) activiteiten. Denk aan lezingen, een zangkoor, een kookworkshop of samen een spelletje doen. U als bewoner geeft samen met de community manager invulling aan het programma.

De ruimte rondom het monument is ingericht als binnentuin. De binnentuin zal voorzien worden van diverse zitjes zodat u uw buren kunt ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Of misschien leest u liever een goed boek of de krant in het zonnetje.

Een levensloopbestendige woning betekent dat de woning gelijkvloers en drempelvrij is, en dat ook de badkamer rolstoel-toegankelijk is.

Hiermee is de woning in de basis toegankelijk voor mensen met verminderde mobiliteit.

Het op internet kopen van producten en diensten doen we vrijwel allemaal. Het kan voorkomen dat u niet thuis bent op het moment dat een pakketje wordt bezorgd. Daarom zijn er in De Nieuwe Sint Jacob “postkasten” waar uw pakketje kan worden afgeleverd. U kunt daar 24 uur per dag uw bezorgde pakketje ophalen. Deze service is onderdeel van het servicekostenpakket.

Wonen en zorg

Ja, de woningen zijn drempelvrij. Ze zijn dus zoveel mogelijk ingericht op rollator- en rolstoelvriendelijk gebruik.

Ja, Amstelring levert in De Nieuwe Sint Jacob zorg waarvoor een indicatie nodig is. Een indicatie is aan te vragen door één van de volgende instanties: de wijkverpleegkundige, uw huisarts of een andere verwijzer. Komt u in de appartementen van De Nieuwe Sint Jacob wonen en heeft u zorg nodig, dan begeleidt Amstelring u met al uw vragen en wordt in afstemming met het team van Amstelring bekeken of wij deze zorg bij u thuis kunnen leveren.

Amstelring biedt via de ledenservice verschillende diensten en voorzieningen aan, met als doel uw leven nét dat beetje makkelijker maken. Van de professionele kapper aan huis tot een gezellig dagje uit, en van hulp met de belastingen tot een kundige klusjesman. Mocht u daar meer over willen weten, kijk op de website van de ledenservice. Andere mogelijkheden omvatten onder meer maaltijdvoorziening, personenalarmering, en huishoudelijke hulp.

Amstelring is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie. Dit gebeurt zo veel mogelijk bij mensen thuis en ook op de 22 Amstelring locaties. Amstelring is actief in Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Haarlemmermeer en omgeving. Op de  website van Amstelring vindt u meer informatie.

Zorgorganisatie Amstelring is verbonden aan De Nieuwe Sint Jacob en geeft u als (toekomstig) bewoner de mogelijkheid om zorg bij ons af te nemen. De zorg die wij aanbieden sluit aan op de zorgbehoeften die u op dat moment heeft. Van lichte tot intensieve zorg, erop gericht u zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Amstelring levert de zorg vanuit de monumentale kapel, welke in het hart van het complex staat. Op deze plek komt tevens een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

Hierdoor is het voor ons mogelijk daadwerkelijk zorg dichtbij te kunnen realiseren. En mocht u, of uw partner, op een gegeven moment echt niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen door dementie, dan kunt u een plek aanvragen in de monumentale kapel. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op de website van Amstelring

Uw woning en het complex

Er zijn een viertal ruimtes/plaatsen ingericht voor het stallen en laden van elektrische fietsen en scootmobiels (tegen betaling). De mogelijkheid voor het laden van elektrische auto’s is aanwezig. 

In de ondergrondse parkeergarage zijn parkeerplaatsen aanwezig voor bewoners van De Nieuwe Sint Jacob. De parkeerplaatsen zijn geen vaste parkeerplaatsen maar een zogenaamde “zwerfplekken”. Verder is er in de parkeergarage een gezamenlijke fietsenberging aanwezig. Deze fietsenberging is vanaf straatniveau met een fietsenlift bereikbaar. Tevens zijn er een viertal ruimtes/plaatsen ingericht voor het stallen en laden van elektrische fietsen en scootmobiels (tegen betaling). De mogelijkheid voor het laden van elektrische auto’s is aanwezig.

De appartementen in De Nieuwe Sint Jacob zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt voor centrale voorzieningen in het gebouw, bijvoorbeeld verlichting. Alle woningen krijgen een warmtepomp welke kan verwarmen en koelen. Alle woningen krijgen een CO2 gestuurde WTW unit en alle appartementen zijn goed geïsoleerd. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de kosten voor bijvoorbeeld verwarming vallen lager uit. Dat voordeel komt iedere maand terug!

Een appartement huren

Op het moment dat er een woning vrijkomt, wordt op de website van beheerder MVGM Zorgvastgoed (MVGM) het huidige aanbod getoond.: https://ikwilhuren.nu/

Of u kunt bellen of mailen naar het secretariaat van MVGM Zorgvastgoed. 

e-mail:Zorgvastgoed@mvgm.nl 

Tel: 088 432 47 80

Bij De Nieuwe Sint Jacob worden alle woningen verhuurd in de vrije sector, met een huurprijs boven de €1.000,- per maand. De woningen hebben een eigen, specifieke huurprijs. Deze wordt bepaald aan de hand van verschillende kenmerken o.a. de oppervlakte. Op de website van MVGM kunt u zien welke woningen op dit moment vrij zijn en welke huurprijs daarbij hoort. https://ikwilhuren.nu/

Ja, kandidaten met een leeftijd van 55 jaar of ouder kunnen voorrang krijgen bij een eventuele toewijzing.